Stevige buitenlandse concurrentie in GP Beekse Bergen

Nederland staat aan het vertrek met een grote afvaardiging met onder andere de Europees kampioene Fem van Empel, wereldkampioene Marianne Vos en Lars van der Haar in de GP Beekse Bergen, maar de internationale concurrentie is zondag ook niet gering in Hilvarenbeek. Uit maar liefst veertien landen staan er uitdagers aan het vertrek. Wat te denken van de Belgen met wereldbekerleider Eli Iserbyt en kersvers Europees kampioen Michael Vanthourenhout in de gelederen? Maar ook de Hongaarse Kata Blanka Vas behoort tot de favorieten.

Bij de vrouwen is het naast Vas (derde op het EK in Namen afgelopen weekeinde) uitkijken naar voormalig wereldkampioene Sanne Cant uit Vlaanderen, de Amerikaanse Clara Honsinger en de Britse Zoe Backstedt, die vorig jaar wereldkampioene werd op drie disciplines bij de junior-vrouwen. Ook de Britse Anna Kay en de Françaises Helen en Perine Clauzel willen aanspraak maken op de topklasseringen in deze nieuwkomer op de kalender. Het parcours is voor iedereen nieuw, maar parcoursbouwer Richard Groenendaal hield de snelheid er wel in de gehele omloop in.

Bij de mannen is in het Belgische kamp naast WB-leider Eli Iserbyt en Europees kampioen Michael Vanthourenhout ook Laurens Sweeck al weken een uitdager voor onder meer Nederlands kampioen Lars van der Haar. Ook is het uitkijken naar de jonge Thibau Nys, die in navolging van zijn vader Sven snel carrière maakt in het veld. En hou ook de Zwitser Kevin Kuhn, de Duitser Marcel Meisen en de Spanjard Felipe Orts in de gaten voor een hoge klassering. Zondag weten we of het Oranje Boven is in de GP Beekse Bergen of dat er een ander volkslied gespeeld gaat worden na afloop van de races.

Voordat de toppers van nu bij de mannen en vrouwen in actie komen, krijgt ook de opkomende jeugd alle kans om kennis te maken met het parcours van de GP Beekse Bergen én internationale ervaring op te doen. Om 10 uur is er voorzien in een internationale cross voor junior-vrouwen en nieuweling-meisjes. Om 12 uur zijn de junioren-mannen aan de beurt. Bondscoach Gerben de Knegt van de KNWU juicht de toevoeging van beide crossen toe. ‘’Het is belangrijk om ook dichtbij huis de degens te kruisen met een internationaal veld.’’

Deelnemerslijst Elite mannen & Elite vrouwen (PDF)

Deelnemerslijst junioren en junior-vrouwen & nieuwelingen meisjes (KNWU).

 

Foto: Sportfoto.nl