GP Beekse Bergen krijgt grote Nederlandse deelname

HILVARENBEEK – De Grote Prijs Beekse Bergen mag zich zondag 13 november op een grote Nederlandse deelname verheugen. KNWU-bondscoach Gerben de Knegt heeft dertien mannen en veertien mannen uit ons land aangewezen voor de eerste wereldbeker in het veld van dit seizoen op Nederlandse bodem. Daarbij heeft De Knegt ook oog voor de jeugd, die zich voor eigen publiek mag tonen tussen de toppers.

De Knegt heeft goede hoop dat Lucinda Brand en Corné van Kessel deze week wel terug kunnen keren in competitie, nadat ze besloten het EK aan zich voorbij te laten gaan. Maar aan toppers ontbreekt het sowieso niet zondag in Hilvarenbeek. Zo is wereldbekerleidster Fem van Empel van de partij, die haar net veroverde Europese kampioenstrui voor eigen publiek komt tonen. Ook de regenboogtrui van Marianne Vos is present, net als het rood-wit-blauw van de nationaal kampioen bij de mannen Lars van der Haar. Met Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Shirin van Anrooij, Inge van der Heijden, Ryan Kamp en Pim Ronhaar staan er ook veel renners aan het vertrek die al eens een wereldtitel wisten te veroveren bij de elite, beloften of junioren.

Bondscoach De Knegt kijkt met zijn renners uit naar de hernieuwde kennismaking met de Beekse Bergen, waar al drie keer een NK Werd verreden. ‘’Onze renners zijn gemotiveerd om in de GP Beekse Bergen te rijden en ik wil zoveel mogelijk van onze talenten een kans geven om voor eigen publiek te koersen. Voor de junioren is er gelukkig ook een mogelijkheid om op dit wereldbekerparcours een internationale wedstrijd te rijden. Ik verwacht dat we in beide wedstrijden bij de elite voor de overwinning kunnen meestrijden.’’

Selectie Elite Vrouwen
Europees kampioene Fem van Empel, wereldkampioene Marianne Vos, Lucinda Brand, Denise Betsema, Annemarie Worst, Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Shirin van Anrooij,  Manon Bakker, Aniek van Alphen, Maud Kaptheijns, Leonie Bentveld en Femke Gort

Selectie Elite Mannen

Lars van der Haar, Corné van Kessel, Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Mees Hendrikx, Stan Godrie, Luke Verburg, Joris Nieuwenhuis, David Haverdings, Danny van Lierop, Bailey Groenendaal, Pete Uptegrove en Hugo Kars

Foto: Sportfoto.nl