Van Empel ongeslagen naar GP Beekse Bergen

Fem van Empel won zondag in Maasmechelen haar vierde wereldbeker op rij en reist daarmee met een ongeslagen status in de wereldbeker af naar de GP Beekse Bergen op zondag 13 november. Dit keer boden haar leeftijdsgenoten Puck Pieterse (tweede) en Shirin van Anrooij (derde) het langst weerwoord. Bij de mannen doorbrak Laurens Sweeck de zegereeks van Eli Iserbyt. Europees kampioen Lars van der Haar stond opnieuw op het podium: tweede.

Fem van Empel was onder de indruk van de competitie die de andere jonge Nederlandse rensters leverden.: “Dit was een zware strijd. Mijn lastigste overwinning van het seizoen, denk ik. Ik ben blij dat we er met z’n drieën zo’n mooie wedstrijd van hebben kunnen maken. Wie er ook had gewonnen: we hadden het elkaar gegund. Maar gelukkig was ik het die na de versnelling van Puck mijn tweede adem vond. Ik zag in het laatste steile stuk een gaatje om voorbij Puck te geraken, ging vol door. Dat volstond.’’

Primeur voor Sweeck

Bij de mannen was Laurens Sweeck aan zijn allereerste wereldbekerzege toe. Lars van der Haar ging – net als in Tabor – in de slotronde nog op zoek naar de leider, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats. Eli Iserbyt had aan zijn derde plek genoeg om medio november met de leiderstrui uit de wereldbeker naar Hilvarenbeek af te reizen. Van der Haar voelt op zijn beurt dat de grote zege eraan zat te komen, nadat hij al wel crossen buiten de wereldbeker won in Waterloo en Woerden. ‘’Bij terugkeer uit de Verenigde Staten eerder deze maand was ik niet helemaal fit, maar beetje bij beetje begint die topvorm te komen. Ik kijk uit naar het EK in Namen (6 november) en de GP Beekse Bergen (13 november). Het zou mooi zijn om daar te winnen.’’

 

Foto: Sportfoto.nl