Wereldkampioene Marianne Vos neemt GP Beekse Bergen op in haar programma

Wereldkampioene Marianne Vos debuteerde dinsdag met een tweede plek in de Kiremko Nacht van Woerden in het veld voor een crossperiode van vooralsnog zes wedstrijden, met daarbij het EK Veldrijden in Namen (5-6 november) en de GP Beekse Bergen (13 november). Ze toont haar regenboogtrui graag in eigen land. In 2013 won ze haar derde van in totaal zeven nationale titels in Hilvarenbeek, dus onbekend terrein is de regio niet voor haar.

Toen ze vorige winter in Fayetteville wereldkampioene veldrijden werd, slaagde ze daar voor de achtste keer in haar loopbaan in. Toch was het op dat moment alweer acht jaar geleden dat het voor het laatst lukte die regenboogtrui te veroveren. Na een spannend duel met Lucinda Brand trok ze de volle winst naar zich toe. ‘’Het was wel bijzonder om de regenboogtrui weer aan te mogen trekken. Elk seizoen heb ik geprobeerd het maximale uit mezelf te halen en dat ging het ene jaar beter dan het andere. Het wegseizoen 2021 gaf me veel vertrouwen en het veldritseizoen 2021/2022 was ook goed. Dan hoop je dat het allemaal goed valt op de dag van het WK. Ik wist dat er een spannende strijd zou wachten en die kwam er ook.”

Verheugen op GP Beekse Bergen
De Brabantse Marianne Vos reed nog niet in de iconische trui omdat direct het vizier ging op de wegcampagne van 2022. Dat debuut was voor de Nacht van Woerden. Vervolgens rijdt ze in Maasmechelen, op het EK in Namen, in de Beekse Bergen, in Merksplas en in Overijse. Op 13 november staat de eerste wereldbekerwedstrijd in Nederland gepland, bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. “Dit is een nieuwe cross op de kalender, dus het parcours is onbekend voor iedereen”, aldus Vos. “Ik verheug me op deze wedstrijd. Wereldbekerwedstrijden in Nederland zijn extra speciaal. Zeker nu ik mag starten in de regenboogtrui.” In Woerden maakte ze een eerste tevreden balans op: ‘’Er komen nu alleen maar belangrijke wedstrijden aan. Ik denk dat ik er conditioneel klaar voor ben. Want ik heb gezien dat je echt op je allerbeste niveau moet zijn om mee te kunnen strijden voor de winst. Niet alleen bij de eersten, maar ook daar net achter ligt het niveau ontzettend hoog.’’

Grote Prijs Beekse Bergen 13 november
Grote Prijs Beekse Bergen in Hilvarenbeek is nieuw op de kalender in het veldritseizoen 2022-2023. Beekse Bergen vormt op 13 november 2022 het decor van een titanenstrijd tussen de beste veldrijders van de wereld. Kom samen met je vrienden en familie genieten van deze mooie en unieke dag! Tickets bestel je eenvoudig via gpbeeksebergen.nl

Foto: Team Jumbo-Visma