Van Empel en Iserbyt winnen opnieuw

Na hun zege in Waterloo waren Fem van Empel en Eli Iserbyt opnieuw aan het feest in de tweede wereldbekermanche in Fayetteville. Van Empel won een sprint met twee landgenotes, terwijl Iserbyt afrekende met Laurens Sweeck in de stad waar vorig jaar het wereldkampioenschap veldrijden werd gehouden. De twee toppers van Pauwels Sauzen-Bingoal reizen met de leiderstrui uit de wereldbeker terug naar Europa, waar volgend weekeinde wordt gereden in het Tsjechische Tabor.

Van Empel en Brand hadden aanvankelijk het gezelschap van Denise Betsema, maar die viel door materiaalpech voorin weg. Vanuit de achtergrond wist Annemarie Worst bij de Europees kampioene en de wereldbekerleidster te komen, zodat er toch met drie gesprint werd. Van Empel was veruit de sterkste. Lucinda Brand had op het WK-parcours van vorig jaar het nakijken. Annemarie Worst eindigde als derde en maakte het Nederlandse podium compleet.

Geleerd van fouten
”Ik kan met een goed gevoel terug naar huis. Vorig jaar ben ik teleurgesteld vertrokken na het wereldkampioenschap hier in Fayetteville. Uit die wedstrijd probeerde ik te leren. Ik denk dat ik vandaag een goeie revanche heb genomen. Fouten kan je altijd maken, zolang je ze de volgende keer herstelt. Ook na Meulebeke heb ik geleerd: mijn sprint is een sterk wapen, maar toen ging het niet goed. Ook hier was het in de laatste bochten best spannend.”

Iserbyt sprint sterk
De mannen maakten er in Fayetteville ook een bijzonder spannende wedstrijd van., waarbij het niemand lukte om een kloof te slaan tot er drie kwartier waren afgewerkt. Eli Iserbyt brak in de zevende van tien ronden de koers helemaal open. Enkel Michael Vanthourenhout en later ook Laurens Sweeck konden hun karretje aanhaken. Waar de eerste de anderen wat ruimte moest toestaan, plooide Sweeck pas op de streep. Eli Iserbyt: “ Zodra ik bovenop de helling in de laatste ronde zag dat Laurens nog in het wiel zat, was ik mezelf aan het oppeppen: ‘je kan de sprint winnen, je kan winnen!’. Je moet altijd in je eigen krachten geloven.’’ Vanthourenhout werd derde.

Grote Prijs Beekse Bergen 13 november
Grote Prijs Beekse Bergen in Hilvarenbeek is nieuw op de kalender in het veldritseizoen 2022-2023. Beekse Bergen vormt op 13 november 2022 het decor van een titanenstrijd tussen de beste veldrijders van de wereld. Kom samen met je vrienden en familie genieten van deze mooie en unieke dag! Tickets bestel je eenvoudig via onze online kassa.

Foto Flanders Classics